RCDE Escola

Qui som

Els inicis


Des de l’any arrel de la iniciativa de la penya Pericos de Sant Cugat, la nostra ciutat disposa d’una escola de futbol per a nens i nenes des dels quatre anys, on l’esport constitueix una eina bàsica per a la formació integral de cada jugador.

RCDE Escola

La Xarxa d’Escoles de Futbol


En el moment de la seva fundació, l’escola formava part del projecte XEF, dependent de la Fundació Privada del RCDE. A tota Catalunya engegava la Xarxa d’Escoles de Futbol del RCDE i Sant Cugat era part activa d’aquesta fita, organitzant una de les Trobades i participant a totes les activitats que el Club posava a l’abast.

L’Escola


A la temporada l’escola s’integra a l’estructura pròpia del futbol base del Club i canvia la seva denominació per RCDE Escola. Amb aquest canvi es pretén dotar a l’escola de noves eines, tot mantenint una relació directa amb el Club que permeti un desenvolupament esportiu i organitzatiu més adient.

Actualment la RCDE Escola Sant Cugat compta amb una vuitantena de jugadors i participa amb cinc equips a la Lliga Escolar organitzada pel Consell Esportiu de Terrassa.

RCDE Escola

Com treballem

Objectius


Sota la supervisió dels responsables del futbol base i la coordinació de la direcció tècnica de l’Escola, es procura que tots els alumnes que arribin, puguin gaudir de la pràctica esportiva en un ambient d’esforç, alegria i compromís.

El nostre principal objectiu és possibilitar una contribució efectiva, mitjançant l’esport i el valors positius que d’aquesta activitat es poden treure, a la formació integral de tots els alumnes que tenim temporada rere temporada.

La pràctica esportiva associada als valors del treball, la superació personal, la responsabilitat i l’esforç juntament amb la referència pròpia del RCD Espanyol ens defineix cada temporada la nostra tasca educativa.

RCDE Escola

Planificació


A partir de la temporada tot el cos tècnic treballa per materialitzar una planificació adient a la nostra realitat a través de les tasques de cada entrenador, de l’observació directa i de l’avaluació posterior de cada grup i del conjunt de l’Escola.

Treballem per aconseguir que l’alumne que arriba a l’Escola, independentment de l’edat que tingui, pugui marcar-se uns objectius personals i de grup reals i posem els mitjans perquè els assoleixi.

L’activitat es comença als quatre anys i finalitza quan s’arriba a la categoria infantil. Treballem en grups reduïts, sempre que les infraestructures ens ho permeten, i, com a complement d’aquesta formació, els alumnes poden participar a la Lliga Escolar que organitza el Consell Esportiu de Terrassa.

La competició esdevé una eina profitosa on cada alumne pot posar a prova els seus aprenentatges davant dels jugadors dels equips rivals i destacar la importància del treball cooperatiu amb els seus propis companys, en un ambient de respecte i esportivitat.

Al setembre comencem els entrenaments i procurem seguir la dinàmica escolar buscant facilitar la logística familiar de cada alumne. Entrenem dos dies a la setmana, una hora i mitja cada dia d’entrenament més el partit del cap de setmana que acostuma a jugar-se els dissabtes al matí, tenint un calendari molt flexible pel que fa als dies festius.

RCDE Escola

Activitats

RCDE Escola

Recollida d’aliments

Càritas

Staff

Joel Melero Folch

Joel Melero Folch

Assistant

2nd season

Javier Brustenga

Javier Brustenga

Assistant

3rd season

Carlos Castrillo Rojas

Carlos Castrillo Rojas

Coach

2nd season

Mario Ortigosa Ortega

Mario Ortigosa Ortega

Coach

2nd season

Marc Segura Boix

Marc Segura Boix

Coach

3rd season

Carlos Peró Gala

Carlos Peró Gala

Coach

6th season

Francisco Javier Domínguez López

Francisco Javier Domínguez López

Technical director

9th season

Press clippings


David López a la XEF Sant Cugat

La Diputació de Barcelona i la Fundació de l’Espanyol refermen la seva col·laboració

Pericos de Sant Cugat celebrarà el X aniversari amb un sopar i dos col·loquis

Trobada de les XEF a Sant Cugat

La Diputació i l’Espanyol visitaran la XEF de Sant Cugat, model d’autogestió

La XEF es presenta a Recoder